AEnemA – Noi…


Chapter:60.

„My number is 11, as all their numbers who are of us. The Five Pointed Star, with a Circle in the Middle, & the circle is Red. My colour is black to the blind, but the blue & gold are seen of the seeing. Also I have a secret glory for them that love me.”
 
Liber Al vel Legis

Ænema

“There is no law beyond Do what thou wilt.”

Special thanks to all our sstrs & bross !

Love & Blessings!

13.11.2011 Adm site Fiveblueapples WordPress

Doris & Dan Izvernariu

***

Oratoria HMP :Dr.Lavinia Goldstein :

SEPHIROT

Nu intamplator ne-am adunat azi aici 10 (+1) !

Un ciclu se incheie , un altul reancepe in clipa in care primul se incheie.

Unu este compus din doi iar doi il nasc pe al treilea ce apare ca un al patrulea (Maria Prophetissa). Toate sunt cuprinse in tot si totul este in toate.

Plansa mea de azi face referire la noi, la ceeace numim tripulatie si la reamintirea intelesului ei.

Cinci ne-am adunat pentru a fi just, sase este perfect si patru lucruri ne incoroneaza!

QQ.:II.:

Dumnezeu ca notiune poate fi considerat ca fapt divin in sine sau manifestarea lui in perceptia noastra.

In sine inainte de toata manifestarea Lui , Dumnezeu este un fapt indefinit ,infinit ,vag, invizibil, inaccesibil si fara o atributiune exacta; poate fi comparat cu o mare fara tarm, un abis fara fund, un fluid, o esenta fara consistenta incapabil de-a se face cunoscut sub vre o forma care ar putea construi o imagine sau forma exacta care ar putea atrage o denumire sau un nume care sa defineasca aceasta.

Se spune de catre marii initiati teosofi ca au “gura sigilata”- ar fi unul din motivele pentru care intelegem imposibilitatea definirii Lui .Este una din explicatii.

Cuprinderea Lui este in tot si in toate in acelas timp; nu putem vorbi de un punct de inceput si unul de sfarsit decat in cazul in care aceasta “orientare” ar putea insemna (sa spunem ) alfa si omega insa aceste doua puncte distincte sin in fapt UNU , in unu singur…cerc  inchis.

Cred ca cei mai imperfecti termeni pe care ii putem sa ii uzam ar fi : “fara sfarsit” ,”indefinit” sau EN SOPH (fara limita) ,inexistent AYIN sau in intelegerea notiunii de “a nu fi”.

Divinul se transforma in accesibil doar prin manifestearea Sa , astefl devine cunoscut , i se atribuie un nume ; acest nume este compus din aspecte ale manifestarii sau exteriorizarii sale.

EN SOPH si AYIN se manifesta in 10 feluri diferite :

  1. COROANA
  2. CUNOASTEREA
  3. INTELIGENTA
  4. FORTA
  5. FRUMUSETEA
  6. GRATIA
  7. VICTORIA
  8. GLORIA
  9. FUNDAMENTUL
  10. REALIZAREA

Fiecare in felul sau constituie un mod special de manifestare si se notifica ca a fi un punct forte distinct si puternic  in EN SOPH ; fiecare in parte constituie O SEPHIRA ; sau 10 sephira este un totunitar EN SOPH.

Fiecare contine propria materie. Imagineaza ca acestea zece sunt in fapt vase ce contin un fluid. Imagineaza ca aceste vase sunt din cristal excelent slefuit astfel incat prin transparenta lor tranzbord culoarea fluidului ce il contin dar si reflexul lunimii fara a pierde ,insa, propria albeata luminoasa a cristalului. Aceste vase sunt limita sau mai bine spus extremitatea esentei divine. Paradoxul aici este ca in ele exista si obscur dat de profunditate sa asociem aceasta ca ideie cu contemplarea.

Kabbala considera ca imaginarea Divinului poate fi imprumutata ca ideie de la infatisarea Adam Kadmon (acesta fiind creat dupa chipul si asemanarea) pentru a ne putea face o ideie , omul este legat de simbol si reprezentare pentru ca ii este greu sa perceapa –iata- abstractul.

Adam Kadmon in acest caz este acel Adam celest, Luminos ce reuneste in UNU legea contrariilor , legea sexualitatii.

Prima si cea mai elevata dintre Sephiroth este cea Solara (de zi), (in unele tratate se spune textual :capatana,craniul, capul) ce reuneste cele doua principii de baza: activ / masculin si pasiv / feminin sau tata / mama , frate /sora…Cunoasterea : Tatal si Inteligenta : Mama  ; cele doua : Inteligenta si Cunoasterea da u nastere celei de-a treia Stiinta, mediana si motorul intregii uniuni.

Din Inteligenta se mai nasc doua uniuni: gratia feminina pasiva si forta masculina activa ce sunt comparate cu bratele lui Adam concentrate catre ce-a de-a treia: frumusetea localizata in piept ,in inima motor  al intregii opere (realizari).

Din actiunea fortei rezulta victoria , sephira masculina , Gloria.

Sephira , feminitatea este reprezentata de picioare si are corspondentul intelegerii: fundamentul (stabilitatea) .

Coroana ce sta deasupra Capului se reflecta (vom vedea) si la picioare , “asa cum este sus este si jos” pentru ca aceste doua coroane opuse delimiteaza cumva de unde si pana unde toate cele opt parti componente tin. Spuneam mai sus, noi oamenii trebuie sa imaginam o limitare pentru ca nu putem cuprinde in intelegere Infinitul.

TEMPLUL in sine sau (atelierul, dupa caz) se compune dupa aceleasi principii , dupa aceleasi 10 simboluri continute de EN SOPH si AYIN.

Cele trei colunete ale templului au in continutul lor urmatoareale esente:
in inteles de vertical coloana din dreapta este un Sephirot masculin: Cunoasterea,Gratia,Victoria

-coloana din stanga este un Sephirot feminin si inseamna: Inteligenta, Forta, Gloria

-coloana de mijloc : Coroana, Frumusetea si Opera (realizarea)

-in inteles orizontal :

Coroana, flanacata de Cunoastere si Inteligenta  formeaza o triangulare de ordin moral; Victoria, Gloria si Fundamentul formeaza o triangulare de ordin fizic sau dinamic.

Aceste trei triade corespund una alteia si sunt orientate de catre : Coroana, Frumusete si Opera trinitate ce corespunde energiei vietii, gandirii, memoriei universale.

Analogia dispunerii Sephirot poate fi facuta cu Chakras (hindu) ce reprezinta corpul uman.

Numerologie hermetica (Loja)

Cinci sunt denumiti : Lumini

Sus:KETHER (coroana) – M.Maestru

Stanga : BINAH (inteligentia)- Secretarul

Dreapta: CHOCHMAH (cunoasterea) : Oratorul

Stanga : GEBURAH (forta) : Tesorierul

Dreapta : CHESED (gratia) : Hospitalierul

Jos: TIPHERETH (frumusetea) : Maestrul de Ceremonie

Adm blog. Dan Izvernariu

VOI SUNTETI EXCELENTI (E+)

In primul rand am sa vreau sa multumesc public tuturor bunilor nostrii prieteni care au participat la aceasta ultima intalnire de pe teritoriu portugues. Sincer, nu ma asteptam ca participarea sa fie in numar atat de mare. Sunt, suntem profund impresionati.

Se pare ca destinul despre care stiim din anul 1993 asa cum a fost confirmat in 2001 isi incheie un ciclu care, am crezut deplin in el sau am ezitat…iata azi este in vigoare cu sau fara voia noastra. Tarotul nu inseala decat daca noi singuri ne amagim.

Consider astfel (si confirm) ca sedinta din 2001 in care am conchis ca in viitor va exista o asezare in “Tara pamanturiilor rosii” (Australia) est

e azi nu numai de actualitate dar in plin proces.

Confirm astfel acelora care, ani de zile au rasfoit paginiile noastre in care revelam experiente esoterice traite live ca , acea profetie (sa spunem) azi este de actualitate si adaug:in mare masura nu am dorit aceasta,prin urmare nu noi am provocat ci destinul a dus obligatoriu catre aceasta . Am avut o mare polemic referitor la existenta sau nu a unui destin, unii spun ca acesta nu exista, noi spunem ca da , exista…altminteri am reusi lesne sa ajungem eterni  in viata.

Uneori este bine sa cunosti destinul, alteori e mai bine sa nu stii ce urmeaza sa traiesti; este o chestiune de accept.Pentru cine s-a impacat cu Moartea , este indiferent. Cati putem spune aceasta ? Oricat de initiati am fi…mereu mai e de facut ceva, timpul este atat de scurt…pentru ca el in fapt nu exista!

Special ma adresez gradelor superioare care urmeaza crezul agnostic… fratilor, din experienta proprie dovedit va pot demostra existenta destinului care asa cum am mai spus mai sus este independent de vointa noastra. In acest caz ce este LIBERUL ARBITRU? Complicat, ai dreptul sa alegi cum vei urma (modul) in ceeace iti este dat, atat!

Daca nu ar exista un destin nu ar exista speranta.

Nu va mai amagiti! Va reamintesc ceva din crezul nostru privind Marele Orient :” suntem asemanatori insa in acelas timp diferiti, ce ne uneste este constiinta catre egalitatea fiintei umane.In acest sens toti urmam acelas drum in aceaia si directie , acelas proiect insa in timp si ritm diferit asa cum propria noastra limitare sau perfectionare individuala o dicteaza in acest sens…dar toti vom ajunge in acelas LOC”. Iata exista destin!
Am sa mai multumesc acelor frati si surori care nu fac parte din acest atelier dar care in alte temple ne-au primit cu multa caldura, pace, sinceritate. Acestora am sa le spun :”FOC pentru voi, am spus: FIE!”Anul acesta incepem un nou ciclu si ca un facut Doris Izvernariu trece din Nord in Sud la propriu si la figurat. Iata este adevarat, calatorim de la Intuneric la lumina in legenda noastra personala metaforic si real, nimic nu este la intamplare.

SERVIND SUB PATRU STELE

Inca nu am o actualizare a ceeace va urma. O astfel de sedinta va fi programata pentru anul 2012 la o data anuntata ulterior.

Pentru cei care au urmarit frecvent si sunt inscrisi in feed ul nostru FIVEBLUEAPPLES WordPress rss feed ii informam astfel:

Activitatea noastra a luat sfarsit pe teritoriu portugues , respectiv european. Cu toate acestea acest site va continua sa existe si vom continua sa publicam . Este foarte posibil sa cumparam dominionul daca statistica buna pe care o vom incheia in luna Mai 2012 va spune “merita sa facem aceasta!”.

Nu avem absolut nimic planificat pentru noua asezare , am lasat cumva intentionat ca lucruriile de aceasta data sa decurga de la sine, asa cum ar fi mai bine de la Uni

vers dat. Daca e sa fie  vom reinitia activitatea cu membrii gradelor inferioare, daca nu totul va functiona in grup restrans la numarul tripulatiei actuale. Desigur aici fac referinta (cand spun grade inferioare, la membrii si studentii din FORUM).

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s