Legea RELATIVITATII


Aceasta lege afirma ca NIMIC NU EXISTA pana ce nu este confirmat de CEVA. Natura, valoarea sau calitatea a CEVA poate fi masurata doar in raport cu o referinta. Nimic nu este fix totul se transforma.

Procesul imbatranirii este diferit de la persoana la persoana. Procesul evolutiei este diferit de la caz la caz… doua lucruri nu sunt la fel si doua secunde seamana insa nu sunt identice.

Universul este compus din diversitate. Doua lucruri nu sunt identice in acesta, sunt eventual asemanatoare .Acest fapt este vizibil pe pamant. In niciun regn nu exista notiunea de IDENTIC prin urmare totul este relativ.

Cel mai bun exemplu pentru a intelege acest principiu este marcarea unui spatiu oarecare cu o culoare (vezi mai jos patratul rosu).

img1

Daca privim atent la acest patrat ca pata de culoare vom trage concluzia ca oricine are un ochi format si mai ales sanatos poate observa ca aceasta pata de culoare este numita :ROSU in orice limba sau crez, cultura sau religie. Rosu este rosu si punct.

Acum dorim sa aflam cat de rosu este si cat de calda sau rece este reflexia lui. Aici apare dilema ce naste polemici si discordie (ades). Ochiul meu percepe diferit de ochiul tau temperatura culorii. Prin urmare rosu poate fi galbui auriu sau albastru mov precum poate fi obscur sau luminos.

Oamenii sunt subiectivi , ades influentabili si vad in acest rosu fie ceeace vad altii (deci traiesc prin influenta) fie au propria opinie ca “punc de vedere” atat cat limitarea o permite.

Sa ne gandim acum altfel.

Ideia de existenta a Divinului.

Divinul exista pentru ca noi existam. Este logic. Divnul astfel este confirmat prin propria noastra existenta. Intreaba-te: Daca nu ar exista omenirea si constiinta ar stii cineva ca exista divinul?

Acum intrebarea naste o dilema:

Divinul exista pentru ca noi existam, dar cine a facut pe cine in acest sens? Divinul a creeat sau noi am creat Divinul? Prin urmare exista sau nu?!

Aceasta intrebare este o tema aleatorie la intrebarea populara “ CE a fost mai intai, oul sau gaina”.

Raspunsul la aceasta intrebare consta in ideia :

NU a fost nimic ci s-au creeat toate fie in acelas timp fie in timpi diferiti ; odata cu aparitia astfel, s-a creeat noi ipoteze existentiale care au primit sens. Acum ca sa vezi ce a fost mai intai oul si gaina e greu de spus daca nu intelegi ca legiile fizicii care functioneaza de la sine in Univers le-a creat pe toate.

Un adevar prezentat azi, poate fi maine o mare eroare si vice versa.

Nu exista adevaruri partiale, adevaruri absolute, exista un singur adevar…acela acum, aici in acest moment pentru ca o secunda mai tarziu acesta sa devina contrar sau altceva decat ne-am asteptat sau am concluzionat initial.

Singurul adevar care exista este acela care priveste totalitatea lucrururiilor. Pe acesta religiosii l-au denumit : Dumnezeu iar savantii l-au denumit FACT.

Nimeni nu detine un adevar ci o imagine aproximativa asupra lui pentru ca existenta individului comparata cu dimensiunea universului este aproape insignifianta. Fiecare individ in parte este doar un aport si o energie consumata ; de aceia nimic nu este intamplator ,etern, identic si static.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s