Legea Cauza/Efect


Oratoria de Duminica 14-04-2013
Autoportret creative photo art by : danIzvernariu Concept © danIzvernariu Wellington New Zealand 2013 Collage PsCs 5.1 — in Wellington, New Zealand. Proibit to reproduce or SHARE — in Wellington, New Zealand.

Am sa profit de ocazia deschisa de colegul meu Gabriel Fischer ce a inceput o serie informativa asupra celor 7 Legi ale Universului expusa in cateva linii mari pentru a complecta azi in Oratoria de Duminica un subiect arazator : Cauzele si efectele devastatoare asupra planetei incercand sa formez astfel o imagine a ce inseamna si cu ce consecinte functioneaza legea Cauza – Efect. Contextual cu problema poluarii si consumului.

Imagineaza un fact incercand sa devi cat mai rational si nesubiectiv atunci cand pentru tine insuti vei decide ce este just ,drept si adevarat.

Imagineaza imensitatea Desertului Sahara. Ce esti TU in raport cu el este exemplul viu a ceeace este aceasta planeta in Univers.

Imagineaza acum ca acest spatiu arid, neprimitor si ostil vietii, contine viata. Acest paradox nu este un paradox ci este o realitate ce nu are a face cu standardul de viata ridicat dar…exista. Viata exista si aici, nu o poti tu accepta in aceasta forma insa aceasta exista independent de parerea ta.

Acum imagineaza ca acest tinut imens ostil vietii asa cum o pretinzi ca trebuie traita contine si o pata de pamant fertil; o Oaza; unde exista toate conditiile unui trai cumva uman. Exista pamant negru, existaplante, exista pasari sau animale, exista iarba, exista apa si acest spatiu ofera posibilitatea asezarii umane cu toate conditiile minime insa necesare.

Dupa un timp, iti aduci aici tribul pentru ca acest spatiu este no mans land. Tribul se aseaza, incepe sa construiasca, incepe sa cultive, sa ordoneze dupa nevoi apa si resursele. Unii se apuca chiar sa sape pentru a gasii si alte resurse.

In cativa ani, oaza a devenit asezare in care comunitatea proaspat asezata a stabilit propriul ei domain ; si au facut inevitabil noi legi, s-au unit in casatorii, au mai si murit , practic au inceput sa evolueze.

Pe masura ce experienta a gasit solutie necunoscutului si neajunsului, comunitatea a inceput sa prospere si sa se extinda cumva ; natalitatea a crescut si ea dictata de buna stare, de politica si planuri de viitor. Sefia clanului constatand ca odata ce are tot mai multi muncitori, soldati si indivizi dispusi sa cladeasca ritmul dezvoltarii este mai intens, mai rapid si mai confortabil.

Pana aici totul OK.

In scurt timp ,insa, apare nebanuitul… suprapopularea a catorva hectare de pamant fertil a devenit insuficient si uzat de cei care il pretindeau ca fiind al lor. Astfel la primul an nefertil au aparut problemele sociale ce a impartit in mai multe tabere comunitatea si care treptat au ajuns dusmani.

Dusmani sau nu acestia au continuat sa CONSUME iar deteriorarea naturii a continuat sa creasca aducand foametea si bolile.

In scurt timp (cativa ani) foametea a impins la canibalism ; sansa de-a putea parasii aceasta pata fertila de pamant a fost inexistenta pentru ca diatantele mari si directiile necunoscute au impiedicat aventurarea in necunoscut.

Lupta pentru supravietuire acerba a inceput tocmai in clipa in care ultimul animal a fost sacrificat si ultimile subtiri recolte au fost adunate si consumate.

Sa tragem o concluzie.

Omul in sine a facut un bine modeland natura insa a abuzat prin: constructii inutile, prin demografie necontrolata si uz de resurse ca un consum zilnic dintr-un spatiu restrans cu posibilitati reduse.

Acest lucru s-a intamplat in linii mari cu Insula Pastelui; acest fapt istoric este un exemplu asupra cauzelor ce au determinat disparitia une-i societati umane si efectele care se vad si azi dupa mult timp de la extintiea speciei.

Acest fapt raportat la TERA , azi, este exact acelas lucru.

Procreerea prin indoctrinare sau pura prostie la intamplare va pune in pericol grav generatiile ce vor urma prin restrangerea resurselor planetei in raport cu numarul si media varstei mereu in crestere de la an la an.

Problema majora nu sta atata in poluarea data de industrie cat in numarul de consumatori si consumisti care nu inteleg ca planeta are resurse limitate. Iata, azi se vorbeste tot mai des de fibra si inlocuitori ai mancarii tarditionale ca un fapt cat se poate de „sanatos” ; viata este tot mai grea iar lumea nu se gandeste o clipa la faptul ca  da viata cuiva este egal cu a deschide un nou caz tot mai nefericit care va fi aruncat in infernul supravietuirii de mai tarziu.

Am depasit cu mult cifra acceptata stiintific si rational prin care se face balansul intere: oferta, consum, autoregenerare/timp.

Legea cauza/efect de aceasta data si in acest ritm va impune lumii intregi fie o revizuire obligatorie a mentalismului (fapt tardissim) fie o schimbare radicala in rau a vietii .

Pamantul este limitat si cand omul nu face reglaje din bun simt prin gandire o va face natura de la sine ca un efect al cauzei creat tocmai de om.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s