ANTICA SCOALA A EGIPTULUI _ Arta Regala


Thoth, ancient Egyptian god often depicted as ...

Image via Wikipedia

Aproximativ mai mult de 3000 de ani a durat cultura si misterul invataturiilor scolii initiatice din Egipt care , in final, stiim s-a rezumat in cunoasterea si prelucrarea constiintei.

Polemiciile din Sec. XXI ( si nu numai) au condus mereu spre o intrebare ce ades are un raspuns absolut sens fiction , anume: “- De unde atat cunoastere intro lume absolut redusa la acel timp?” .Desigur raspunsuriile cu tenta fiction de azi sunt relationate cu apartenenta mariilor initiati al acestor scoli  la vechea civilizatie a Atlantidei (Atlantii) despre care se spune, ar fi apartinut unei civilizaii extrterestre legata de constelatia Pleiade.

Cert este ca datorita acestor maestrii intelepti Egiptul s-a ridicat in scurt timp in maretie si putere , mult in avans decat in aceaia-si epoca se gaseau alte civilizatii.

Se pare ca primul fondator al scolii egiptene a fost chiar OSIRIS despre care unele speculatii azi sustin ca ar fi fost de origine extraterestra.

Pentru orice speculatie un lucru este absolut clar, scoala egipteana cu sistemul si notiuniile avansate despre CONSTIINTA a ridicat in scurt timp nivelul de trai de la o cultura oarecare tipica acelor timpuri la una cu un grad remarcabil de calitate.

Marea majoritate a religiilor contemporane au la baza aceste invataturi, principii de morala si etica , principii ce vin din preistoric , marcate pe peretii piramidelor , texte cu o vechime de 3000 ani inainte de Hristos ce contin : formule magice, aplicatii in vrajitorie, medicina , rugaciune samd.

Daca OSIRIS a fost fondatorul Scolii Antice Egiptene, THOT a fost primul INVATATOR. Cand spunem Thot sau DHwty ( pronunta: Djehuti), spunem  trezirea inteligentei sau a mintii ( o plansa viitoare despre acest ZEU al CULTURII).

Conexiuniile ce le putem face relationate cu acest ZEU LUMINAT ne vor duce cu gandul catre HERMES TRISMEGISTUS ( Cel de Trei Ori Mai Mare*, *mai inalt) din atichitatea greaca .

In Alchimie il recunoastem ca personaj unic in : Hermes –Thot , Hermes Trismegistus sau mai recent in aceasta era , ca Baphomet cel cu trei fete pazitor al portii Raiului.

Thot a fost un Maestru initiator foarte influent si puternic al timpuriilor respective; este parintele alfabetului si preotul cunoscator al tainelor eSoterice ale magiei tot el fondeza prima CASTA a scolii magiei, dupa cum se pare exista 42 de carti scrise de acesta cu referire la magie.

Mai tarziu i timpul lui Ramses 1300 inainte de Hristos , Egiptul  se gasea in culmea stralucirii bazat pe un sistem perfect social in forma piramidala in care fiecare individ era considerat valoare in forma bruta sau in forma perfectionata. Bazat astfel pe un sistem valoric real  cu corespondent fiabl in practica zilnica (vreau sa spun, NU TEORIE DOAR!) Egiptul a devenit un stat exemplu pentru liderii natiuniilor straine. Nu putini au fost aceia care au trimis tratate si oameni cu functii faraonului in scopul de-ai invata , prelucra in acesta arta a scolii egiptene . Una din ipotezele recente scoase la iveala afirma ca insusi liderul ce a pus bazele crestinatatii a fost un initoat la Marii Piramide, desigur este vorba despre Isus.

Pe dealta parte in aceiasi epoca au fost semnalate miscari mari ale studentiilor scolilor din Asia Mica si Grecia care au “migrat” daca se poate spune asa de la o scoala veche limitata la una noua cu o noua si avangardista filosofie , aceia a nemuririi , arta predata de catre hierophants in sanctuare .

Despre acesta scoala stim azi , a fost departe de ideia “usor de trecut” cu atat mai putin usor de inteles ; o mare majoritate a lor au inteles insa pe deplin ce inseamna in final IMORTALITATEA si ce inseamna ARTA REGALA asa cum aceasta scoala a capatat numele in timp.

Totul aici s-a bazat pe transformare; transformarea fizica, psihica , a sufletului si a spiritului…toate acestea prin disciplina ; se vorbeste despre restructurari complecte a moralei .

Potrivit crezului ( aici cuvantul crestin de azi imprumutat de la egipteni CREDO) marile mistere puteu fi atinse doar prin dezvoltarea facultatiilor vointei individului , a intuitiei relationata cu sinele si universul ce il inconjoara. De aici expresia “ absolut totul este posbil” .

Cunoasterea sinelui presupune cunoasterea Sufletului si a Spiritului pe cat posibil complect , eliberarea aici consta in ideia de cunoastere dincolo de moarte ; se spune in acest caz :” initiatul si-a cucerit soarta” ; azi in schimb cand vorbim de eliberare , vorbim despre eliberarea de toxina sociala cu care suntem inoculati in scoli  si prin intermediul religiilor ce ne limiteaza personalitatea in scop manipulator. Sa ne putem elibera insa de propriile vicii prin intelegerea si dizolvarea lor…cam rar.

Notabil este ca la acea vreme un student initiat al aceste-i scoli doar dupa un astfel de examen a putut deveni MAESTRU initiat in arta magica, un vizionar sau o persoana capabila sa initieze terti la randul ei.

Pitagora ( 580-500 i.Hr.) a fost inspirat si un initiat al doctrinei secrete a numerelor , vezi sistemul hielocentric al universului, muzica, astrologie, astonomie, matematica, geometrie. Toate acestea din initiaerea in scoala antica egipteana.

Inainte de-a fonda propria scoala , Pitagora, a petrecut 22 ani in templele din Egipt si a fost unul din initiatii acestora in marele mistere.

Traditia scolii egiptene au pus in banci studenti din diferite paturi sociale periviti aici ca : “egali insa deosebiti prin natura lor si nu prin ceeace sunt”; toti faraonii egipteni au fost initiati mai intai inainte de a primi functia in aceste scoli devenind astfel : hierophats ,magi ( vezi versiunea crestina Cei Trei Magi erau in fapt Trei Regi) ce au prezidat in templele lui Isis si Osiris.

Fiecare faraon a primit numele sau de initiere in templu iar preotii au devenit consilierii intimi ai tronului .

Traditia scolii magiei egiptene nu si-a impus un sistem asemeni celui grec sau roman ( al scolilor filosofice) ; dezvaluirea misterelor s-au tranzmis prin ascultare si judecata lasata in voia inspiratiei atat cat propria limitare o permite initial si autodepasire cu ajutor al unui maestru .

Asculta, Imagineaza, Gandeste si inearca sa aplici este una din mariile chei ale primelor invataturi fie ea in scoala antica egipteana fie in medievala alchimie , fie in ceeace chiar Einstein azi , contemporan cu noi a spus : “ Mai importanta decat stiinta este imaginatia!”

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s