Cele trei calatorii in LEGENDA PERSONALA


De la Vest la… Orient

Calatorim permanent , viata este o calatorie, sistemul nostru solar se afla in miscare continua, celulele noastre se afla in continua miscare. Totul se misca, se schimba se altereaza perpeetum.

Am scris acest blog pentru ca si noi ne aflam intro calatorie propriu/figurat  de la Nord la Sud , intamplarea face ca aceasta calatorie sa fie interpretarea in realitateinitierii noastre cu ani in urma.

Nimic nu este din intamplare!

In legenda personala facem multe calatorii incepand din interiorul nostru catre exterior. Aceste calatorii nu sunt nici intamplatoare si nici gratuite.

Avansul uman se bazeaza atat pe mersul in dezechilibru compensat (la propriu) cat si pe incursiunea imaginara in trecut ; este nevoie sa iti amintesti de unde ai veit si incotro te indrepti in acest ocean haotic al universului.

Desigur aceste calatorii sunt asistate , nimeni nu reuseste singur!

La ce foloseste sa iti reamintesti? Este foarte simplu, invatatura prezenta se bazeaza pe experienta trecuta iar evolutia ta ca om si nu ca individ se bazeaza pe concluzii si adevaruri extrase si percepute atat cat limita ta o permite. Nimeni nu este perfect , nimic nu este perfect insa perfectionarea inseamna evolutie. Asa specia umana a ajuns azi la stadiul in care se afla de evolutie…datorita: experientei dure, datorita socuriilor, datorita filosofiei, datorita gandirii, datorita vointei si al sacrificiului suprem ades pentru ca urmasii sa traiasca mai bine , mai sanatos, mai luminat.

Calatoria de la NORD la SUD incepe din VEST catre NORD.

Este interesant cum venim dela Lumina trecem prin Intuneric cercetand si ajungem din nou la Lumina pentru ca mai apoi acest ciclu sa se repete. Aceasta este karma dimensiunii a treia in care ne nastem , crestem si murim. Din directia luminii venim si prin Intuneric catre Lumina ne indreptam.

In alchimie ,in practica alchimica (religioasa sau pur spiritual) stiim ca totul se bazeaza pe aparitia (dupa Verb) in Intuneric a urmatoarelor elemente care in ordine au pus bazele celui de-al cincilea :Viata (Ouroborus sau Quintessencia) . Primul a fost focul , mai apoi a aparut aerul iar din combinatia celor doua a rezultat Sulphurum; mai apoi a aparut apa care in combinatie cu aerul a facut sa rezulte : Mercurium ; apa a interactionat cu pamantul si din aceasta a rezultat : Sal . Singurul element care, pasiv, nu a mai intrat in interactiune, pamantul, a devenit matricia existentiala a dimensiuni noastre .Acesta a nascut Lumea.

Calatoriile ritualice masonice au insa o alta ordine.

Prima intalnire este cea cu Moartea (vezi interpretarea din fotografia de mai sus!) cu tumulul cu locul in care are loc sa spunem, descompunerea omului vechi, cu renuntarea la vechea viata din care pe o hartie in cateva idei lasam scris cele ce le regretam, cele ce le dorim, cele ce au fost din viata anterioara mortii simbolice.

Un inger gardian va veni sa te insoteasca in momentul renasterii tale.

Lasa in urma materialul, obiectul de valoare, podoaba, ..la nimic nu iti foloseste in noua viata ; se mai spune : “ca sa te inalti trebuie sa te debarasezi de balast” .

Calatoriile , cele trei, pot fi asemanate cu evolutia ta din copilarie prin maturietate spre intelepciunea batranetii.

Orice copil cand se naste primul lucru pe care il face este sa RESPIRE, sa respire AER (Aenema) sa primeasca prin intermediul  animei zgomotul infernal (asa perceput de copil) al civilizatiei umane.

Condus de Inger “noul nascut” nesigur in drumul sau intalneste obstacole, simte pentru primaoara senzatia “pasului facut pe coarda”, simte dezechilibrul, simte ca…” un caine (sau sarpe) il va musca de picior si il va invenina cu sentimentul setei de cunoastere… .

In al doilea pelegrinaj ,insotit de acelas Inger, zgomotele par a fi  mai slabe pentru ca au devenit obisnuite, pasul este mai sigur pentru ca obstacolele incep sa dispara. Adolescent de acum, copilul “de ieri” va cunoaste botezul si purificarea cu APA moment in care acesta primeste si sfaturiile atat de necesare pentru ca in viitor sa devina un invingator al vietii al obsesiilor, al pasionalului.

In al treilea pelegrinaj in compania Ingerului gardian , adultul intalneste FOCUL. Cu pas sigur , cu vointa persoanei mature hotarate acesta este invitat la percursul real al Calatoriei in Legenda Personala . Din acest moment , adultului i se ridica valul de pe ochi si va intalni o noua lume asa cum nu a mai cunoscut, o noua dimensiune (cea duala) asa cum ades a intuit , a presupus insa nu a stiut cum sa foloseasca.

Din acest moment adultul renascut devine invatacel  al unei noi vieti absolut total diferita de ceeace a cunoscut pana atunci. Acesta un timp sau doi va apartine Nordului pentru a oberva si a invata din cele vazute.

In tot timpul calatoriei directia este cea in sensul acelor de ceasornic, doar una se petrece invers (contrar). Dece aceasta directie este contrara intrun blog viitor.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s