SIMBOLURI


Goat

Capra/Tapul

Acest animal are ca semnificatie simbolica o sumedenie de interpretari ; pe masura ce te adancesti in crezul religios pe atat acesta devine mai complicat in definire.

Sa fim rationali!

Capra (Tapul) este unul dintre primele animale domesticite de om cu mai bine de 10.000 de ani in urma. Din perspectiva supravietuirii omul si acest animal au parcurs milenii impreuna servind intereselor comune.

Timpul petrecut in natura a stimulat gandirea omului si astfel au aparut mituriile si folclorul ce defineste ideia de “capra”si in diverse situatii aceasta a primit diverse conotatii de la bine la rau , de la sensul de totem/tutore la mesager.

In fapt gandeste-te, este doar un biet animal lipsit de constiinta.

Ca totem, acest animal a fost asociat cu Berbecul insa simbolismul ei este cu totul diferit. In vreme ce Berbecul este un conducator al turmei prin urmare “sociabil” , capra este o individualista mereu departe de grup si aparte de acesta. Din aceasta perspectiva i-a fost atribuit caracterul de “razvratit” sau “rebel” dar si pentru curajul ce o determina sa aleaga culmi pentru a paste. Doar capra are capacitatea de-a se urca in copac pentr a ajunge la mugurii cei mai proaspeti. Oaia, este ult prea pasiva pentru a face aceasta.

Acest fapt prezentat mai sus a nascut misticul, o capra ce ar fi putut aparea in calea ta ar fi insemnat semnalarea momentului despartirii de grup, familie, tovaras pentru o noua cale, cea a aventurii, a solitarului ori a cuceririi de noi culmi.

Capra/tapul ibesc inaltimiile, prin aceasta sugestie vom intelege simbolic ca aceasta este atrasa de spiritual. Nu este de loc pamanteana si cu atat mai putin pasiva.

Faptul ca este un animal activ si absolut fara frica ne facem sa credem ca aceasta are si o mare doza de inteligenta; o vom gasii mereu implicata in acctiuni periculoase doar de dragul curiozitatii.

Daca ar fi sa atribuim cuvinte cheie caracterului acestu-i animal vom face o lista nu scurta. Astfel, capra/tapul este:
Curiozitate

Curaj

Robustețe

Credință

Inteligență

Indicatori

Demnitate

Pace

Independență

Detasarea

Sacrifica

Inițiere

Distanță

Respect

Virilitate

Masculinitate

Vitalitate

Tutelă

Dispoziție

Explorare

Cultivarea

Ca simbol mitic antic capra este reprezentata de Pan.
În mitologia greacă, Pan este FAUN, jumătate-om, jumătate-capră zeu al muzicii sălbatic, (în special flaut), și păstorii și turmele lor. El simbolizeaza priceperea, potenta, și hedonismul. Ca si copil, Zeus a fost îngrijit de o mamă capră. Caprele au condus carul lui Thor, zeul nordic al fertilității, fulgerelor si tunetelor .

Faptul ca acest animal este unul cu personalitate si iata am spus mai sus nu una usor de supus a determinat aparitia ideii culpabilizare prin care prostimea isi spala pacatele intelectuale (lipsuriile) pe seama ideii simbol a aventurii ce te provoaca si te pune in situatie. Asa se face ce incet , incet din semn zodiacal astral, capra/tapul au devenit similarul Diavolului ce ades este confundat (tot din ignoranta si prostie) cu Baphomet.

In fapt vorbim despre un biet animal care ar putea servi ca model natural al existentei noastre din perpectiva activului, a cunosterii, a independentei, a vointei si a versatilitatii necesara adaptarii la situatii noi de viata.

Capra in limbajul modern este un apelativ adresat  femeii ce de regula este: libera, independenta, vioaie, inteligenta, flexibila, mereu curioasa si dispusa sa incerce aventura in situatii complicate. Contextul de regula si aici este gresit folosit intelegandu-se ca aceasta ar fi o proasta sadea.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s