ARCA – un video clip profund filosofic


„Life’s but a walking shadow, a poor player, that struts and frets his hour upon the stage, and then is heard no more; it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.”

William Shakespeare

THE ARK- promotional

Acest video recomandat acelora care gusta rationalul si filosofia despre existenta spune ceva interesant despre trezirea constientului si efectele imediate ce apar in relatie cu aceasta cauza.

Astfel ,metafora subiectului discutat sta in intruchiparea batranului om de stiinta care ca urmare a aniilor de studiu ajunge sa concluzioneze ca singurul “virus” care duce la extintia umana este tocmai umanitatea. Ce “paradox”!
In acest caz virusul este intruchiparea umanului (individului as spune) iar umanii reprezinta Lumea. Este ca si cum ai vedea ideia de lume cuprinsa in lume.
Extintia umana vine prin proprie infestare oricare ar fi aceasta. Iata un exeplu fiction este prezentat in filmele cu vampiri moderni in care acestia consuma sange uman si nu propriul sange pentru ca astfel exista posibilitatea autocontaminarii si transformarii din vampir in zoombie.
Mitul urban modern atrage atentia asupra faptului ca “Omenirea” se afla pe acelas drum si pe acea-si directie in diverse ipostaze (ambarcatiuni in video) insa cu acelas destin. Moartea si disparitia.
Batranul om de stiinta sau citeste “batrana stiinta” a descoperit un fact cat se poate de bizar in teoria evolutiei : totul converge catre disparitie, nimic nu este etern. In fata acestui fapt dorinta de sinucidere este dovada impotentei de-a face ceva pentru a impiedica aceasta drama .
Tristetea finalului este un fapt pozitiv, palma data de catre asistenta ( simbolul renasterii spirituale – o femeie) este chiar impactul despre care Dr. Carl Gustav Jung mentioneaza in Opere Complecte: Intalnirea cu realitatea si cu sinele.

Ambarcatiunea este spatiul in care omenirea isi desfasoara existenta; cumva vom intelege: mai multe ambarcatiuni, mai multe tari sau mai multe comunitati oricare ar fi.
Toate converg catre ceva, in acelas timp tot ce exista macro (virusul) converge si el catre ceva… extinctia umanului.

Finalul este unul singur, adevarat sta scris in Tabula Esmaralda: “Tot ceeace este inauntru este si in afara”.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

4 gânduri despre „ARCA – un video clip profund filosofic

  1. minervaizvernariu spune:

    foarte bun!!!!

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s