Despre ritualul AGNOSTIC


 

Am fost mereu intrebati de multe persoane confuze cum se face ca nu suntem religiosi insa vorbim despre ritualuri, rituri samd.

In primul rand publicatia noastra vorbeste despre tot si toate in mod esoteric si exoteric ramanand la atitudinea si parerea individuala sa stabiliti ce este adevarat si ce nu pentru voi insiva.

In al doilea rand este un fact ce contrariaza (bulverseaza ) pe multi. Ideia de ritual pentru cea mai mare parte a oamenilor este echivalentul missei religioase sau a actului magic pagan. Adevarat este ca punctul de plecare al ritualului agnostic se bazeaza pe “secene” sau secvente imprumutate insa nu in acelas sens ca procedura utilizate.

Diferenta dintre ritualul gnostic si cel agnostic este ca : Gnosticul convoaca Numele Divinului (oricare ar fi) in lucrarea ce se doreste cum am spune : “ Domane vin-o intre noi…” pe cand agnostic aceeia-si lucrare este savarsita spunandu-se :  Divinul ( x oricare ar fi) si NOI (!!) am hotarat sa facem aceasta : FIE!

Acum , cum functioneaza un ritual Agnostic Ecclectic : Ei bine, imagineaza ca pe un spatiu oarecare la un punct istoric oarecare se intalnesc infruntand o situatie un mahomedan, un crestin, un agnostic, un hindu, un budist, un neoprotestant, un spiritual pur si simplu s.a.m.d. .

Aceste persoane se intalnesc intro situatie, spuneam mai sus, situatia presupune concentrare de forte pentru a o depasii sau dezbinare pentru a devenii victime. Daca aceste persoane s-ar apuca in acel moment sa isi discute problemele relogioase dogmatice astfel incat s-ar ajunge la apatie sau mai rau la violenta, grupul ar fi vulnerabil si sortit pieirii dar daca aceste persoane invoca un crez comum de genul “Divinul e divin si PUNCT” acum problema noastra este… concentrarea de forte devine focalizata iar pericolul este depasit.

Acest lucru dovedeste ca Spiritualul este calea Medie intre pareri, opinii si puncte de vedere dogmatice; ca TOLERANTA este liantul intre acestea si ca doar prin acest mod “Crezi in ce si cine vrei insa pune osul la treaba ce ne priveste in comum” si tot odata cheia spre supravietuire.

Noua Ordine Mondiala vizeaza aceasta ideie. Aceasta ideie are insa si o parte “proasta” aceia prin care oamenii incep sa constientizeze ca facand ce doresc, crezand in ce vor si fraternizand pentru a focaliza forta , manipularea prin religie si dogmatizare nu mai are efect.

Imagineaza un alt exemplu … avem o piatra grea de ridicat pentru ca trebuie si este necesar vietii in acel moment sa facem aceasta. Pe cine intereseaza in ce limba te rogi sau cui daca piatra trebuie mutata prin muschi comuni? Acum,  cum ar fi sa avem nevoie de patru oameni ca sa o mute iar unul din ei se opune pentru ca “asa ii dicteaza constiinta religioasa?” ; in acest ca e simplu : “ Poti sa mori ca nu te ajut pentru ca asa vrea …Zeul, Dumnezeul …” .

Orice fact care presupune o focalizare si concentrare de forte in ritm si armonie pentru a se savarsii un act se numeste ritual.

1…2…3…si! Este tot un ritual prin care doi sau mai multi depun un efort concentrat pentru a desavarsi un act cu finalitate.

Curtea Suprema de Justitie functioneaza ritualic; aceasta are reguli precise si audiaza, judeca si executa dupa o anumita regula.

Exemplele sunt multe insa este bine sa intelegeti acest lucru pentru a nu face incurcaturi pe viitor.

1…2…3… (faca-se voia noastra!) este prin vointa noastra comuna indiferent de crez,opinie sau religie. Finalitatea: clara si fara echivoc

1…2…3…(faca-se voia Domnului, Zeului, … este cu prezenta noastra si cu deznodamant incert …cum vrea Universul, Arhitectul, Dumnezeu,Jahwe,… .Finalitatea:  la voia soartei.

 

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s