Despre Arcadia Project


The Nightmare

„It happened that a fire broke out backstage in a theater. The clown came out to inform the public. They thought it was a jest and applauded. He repeated his warning. They shouted even louder. So I think the world will come to an end amid the general applause from all the wits who believe that it is a joke.”

Arcadia Project o realitate

In principiu, numele dat proiectului nostru “Arcadia” are  o conotatie usor “utopica” pentru ca vizeaza principii si idei absolut “roz”. Cum desigur cunoastem ca : “ totul este posibil” prin urmare utopicul este relativ sau nu exista , am supus atentiei voastre aspecte ce privesc viata dincolo de ideia de spatiu de vis.

Desigur, ideal, ar fi sa spunem: “ acest proiect este doar baza infaptuirii une-i societati moderne auto sustinute (auto-sustentabila) care sa se poate preocupa in voie de studii, de arta si viata bohema dincolo de framantarea sociala si sclavagiasmul financiar. Insa asa cum pare statistic la nivel mondial situatia nu este tocmai cea prielnica pentru a infaptuii doar vise ci tocmai pentru a pune la scut persoane treze cu o constiinta activa.

Pentru ce ar fi necesar un astfel de fapt?

Ideia de extintie a rasei umane dainuie de milenii. In unele cazuri am vazut din istoria omenirii ca civilizatii in plina glorie au apus chiar si azi inexplicabil exact ca motiv .
In zilele noastre tehnologia a avansat enorm, stiinta a dezvoltat optiuni incredibile de viata de la transformarea corporala la “excursia” in spatiul exterestru. Toate acestea in ritm galopant si in combinatii ce au nascut noi si noi descoperiri uluitoare chiar de la clipa cand Universul a fost creat.

Totusi un lucru ramane nesolutionat, mai precis apararea sau masuriile in caz de catastrofa ce priveste situatia globala. Observati un lucru , orice exista actualmente pe aceasta planeta ca sistem se bazeaza pe Electricitate. Orice fapt ce pune in blackhole o intreprindere, oras, zona afecteaza enorm de la economia tarii la persoana individ ce se afla in sistem.

Desigur aceste blackhole exista permanent insa nu la scara mare si nu la durata in timp –pentru aceasta trebuie sa multumim, Univesului(sic!) – ultimul blackhole ce a cuprins o suprafata imensa de tara a fost in anul 2012 in India.

Aceste probleme ce apar in sistem se datoreaza factorului uman, fie furt de energie, fie accidental sau fie suprasolicitarii. In toate cazuriile acest fapt este cumva controlabil si remediabil. Daca, insa, intervine factorul natural ce poate pune oricand acest sistem in pericol – vezi exploziile solare- va apare o problema cu adevarat majora… solutionare foarte aproape de 0 succes.

Spuneam, oamenii depind de sistem, sistemul depinde de electricitate, electricitatea ca sistem este fragila in fata naturii, orice fail sistem in mai mult de 72 ore luat in consideare in timpul si situatia iritata a crizei deja instalata poate duce (dovedit stiintific) la anarhie. Orice anarhie darama sistemul mai repede decat cineva poate imagina iar instaurarea ordinii poate dura ani de zile.

Intro astfel de situatie cele mai afectate sau imediat afectate vor fi tariile cu o dezvoltare inalta, urmate de cele mediu dezvoltate. Intro astfel de situatie panica si disperarea face mai multe victime in timp decat ar putea face un conflict militar armat. Imagineaza un fapt astfel descris in care nu exista reguli, esti in pericolul de a fi victima fie a fortelor militare ce lupta pentru reinsaturarea ordinii , fie esti victima agresorului sau a grupurilor rebele ce jefuiesc sau incearca sa-si impuna controlul.

Suna apocaliptic, dar, o secunda trebuie sa te gandesti ca este foarte posibil acest scenariu.

Oricare ar fi, in aceasta situatie guvernele deja au prevazut sub titlul “ depozit pentru caz de urgenta si dezastre naturale”  locuri in care exista apa, imbracaminte, alimente. In New Zealand deja exista aceste depozite subterane, ce pot asigura hrana acelora care au ramas sinistrati in urma cutremurelor de pamant sau tzunami. Aspectul cel mai putin luat in considerare este tocmai acela despre care va vorbeam mai sus , instaurarea dezordinii si a anarhiei.

Este stiut ca toate depozitele sunt dependente de energie (frigidere) si ca toate acestea sunt vulnerabile in fata multimii aflate in panica si dezordine. Mai mult acestea au un stoc limitat iar daca nu exista ale resurse agricole ce presupun o recolta minima apropiata, dezastrul ce va urma ca urmare a epuizarii stocuriilor este un alt scenariu mult mai “horror” decat accidentul natural ce a dus societatea in dezastru.

Atragem atentia ca marea majoritate a oamenilor traiesc in zone urbane, ades suprapopulate, ca acest fapt a determinat o atrofiere a simtului de orientare si a realitatii, atata timp cat azi multi nu stiu sa deosebeasca planta otravitoare de cea benefica sau ca nu au minima ideie cum sa creasca un animal pentru carne, s.a.m.d. .

Cineva a spus : “ Solutia este vegetraianismul”, am spune …este si aceasta o solutie pentru cazul in care in secunda doi nu va trebui sa lupti pe viata si pe moarte pentru supravietuire.

Ades am dat exemple in bloguiala noastra a situatiei istorice a Insulei Pastelui ce este “un film” posibil oricand ca sa se repete. Distrugerea naturii a dus la canibalism si disparitie (extinctie).

In Arcadia Project 2013 incercam sa strangem oameni interesati de natura, de social si de strategii aplicabile pentru stari de emergenta asa cum le-am descris mai sus prin aport de studii despre: comunitate, o noua viziune asupra vietii, natura si stiinta ce poate imbunatatii si creea un spatiu pe care noi l-am denumit Arcadia.

Ne pute-ti contacta prin comentarii la pagina sau adrese de email.

Contact direct pagini sociale FACEBOOK ,  Arcadia

Complecteaza mesajul tau pentru noi :

Complecteaza ( numele tau -doar) adresa de email pentru noi este deja activa.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s