Idealismul este un vis ce trebuie materializat!


IDEALÍSM s. n. 1. Orientare în filozofie, opusă materialismului, care consideră spiritul, conștiința, gândirea ca factor primordial, iar materia, natura, existența ca factor secund, derivat. ◊ Idealism obiectiv = idealism care concepe factorul spiritual pus la baza existenței ca o realitate de sine stătătoare, independentă de conștiința individuală. Idealism subiectiv = idealism care identifică spiritul cu conștiința individuală, negând existența independentă de aceasta a realității materiale. Idealism absolut = idealism care admite identitatea spirituală cu realitatea obiectivă. 2. (Rar) Caracterul omului idealist (2). [Pr.: -de-a-] – Din fr. idéalisme.

Alchimie: Ag + Au = fruct

m.:b.: & S.M.A. of Fiveblueapples Auckland NZ

Desenul, spune sotul meu, este reprezentarea, materializarea gandului , a imaginatiei. Fara el nu am putea explica mai concret ce “vedem” in memoria noastra, pentru a ne face intelesi, pentru a fi cat mai aproape de realitatea pe care o vedem.

Se tot spune in lumea esoterica, in lumea occultismului ca socialul uman ar trebui sa fie asemanator unui cuib de furnici, unui roi de albine… putini inteleg despre ce anume este vorba in aceasta ideie.

Am urmarit in unul din desenele animate a lui Walt Disney acea comunitate de oameni preocupati cu diverse munici, acel haos de activitati toate in acelas timp fara a se incomoda, fara a deranja vecinul si fara conflict.

In nici una din secvente nu apare rasplata in bani …ci mai degraba un schimb de produse pentru ca unii produceau haine, altii faceau agricultura, altii tamplarie samd. Un schimb in functie de necesitati; o activitate ce porneste de la individ pentru comunitate si nu pentru interesul propriu.

Nu putem sa nu observam mesajele date de aceste filme pentru copii ca model si pentru adulti ca repros!

Nu se poate ca omenirea sa nu inteleaga ca viata tine de necesarul strict al existentei si nu de obsesiva imbogatire, de obsesivul “ si eu trebuie sa am” ca imi trebuie realmente sau nu. Viata are un alt scop , viata este ca si sexualitatea ..sexualitatea nu inseamna multiplicare si nici distractie vulgara.

Oameni care gandesc astfel sunt recunoscuti de social ca drept : NEBUNI sau INFANTILI insa va intreb ce suflet au acestia? Cum se comporta ei in raport cu terti? Sunt ei umani si buni?

Adevaruriile stau in copilaria noastra , in acele jocuri in care socializarea tinea de imaginatie , in acele activitati ce dezvoltau o poveste mereu si mereu amplificata si imbogatita de ceva , de cineva …unde au disparut toate acestea si mai precis din care cauza?

Maturizarea este momentul in care omul de regula pierde totul… este momentul in care “realitatea” este acea imagine a materialismului si consumismului in care goana dupa lucruri ce “ne reprezinta” spune ceva despre un mare gol al existentei noastre . Cumva individul vrea sa complecteze exprimand in exteriorul lui lipsa si golul interior.

Este un fel de incultura sa vrei sa ai insa cand ai sa nu stii ce ai si mai ales la ce si daca iti folosete.

Secretul fericirii este restrans in punctul luminos al constiintei , ajungand aici constati ca scopul existentei tale este cu totul altul decat: sa te indopi, sa te destrabalezi, sa consumi excesiv, sa te lupti pentru lucruri ce nu iti folosesc, sa iti pierzi timpul cu nimicuri, fleacuri … .

Societatea ar trebui sa invete sa coexiste; indivizii ar trebui sa isi cunoasca valoarea sa fie respectati si sa respecte…nu putem fi toti egali pentru ca nimic nu este egal in acest univers…putem fi insa mai buni si mai constienti , mai folositori socialului si avansului cunosterii.

In aceasta situatie mereu se va gasi cineva care sa spuna : “ Evolutia tine de ceeace am materializat” ei bine materializam insa in folosul comunitatii si nu urmarind puterea.

Mai multa modestie si mai multa ratiune as cere acelora care gandesc ca “smecheria” este magie!

Doris

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

3 gânduri despre „Idealismul este un vis ce trebuie materializat!

  1. 322sophia spune:

    Thank you for this post. Doris

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s