Dileme


vortex

„Soarle negru”

Ma adresez in special acelora care au studiat cu atentie lucrariile „Opere Complecte” a Dr. Carl G. Jung mentionand ca speculatiile privind acest subiect de blog nu fac obiectul unei campanii ascunse ci tocmai vine sa lamureasca un aspect care este cat se poate de contradictoriu .

Amicul lui Sigmund Freud dar nu mai prejos ca acesta, om de stiinta care a contribuit la psihologia si psihiatria moderna sustine ca simbolul este un fact cat se poate de strans legat cu psihicul si ca prin urmare un simbol oarecare (atentie , nu confundati simbolul cu sigla) are o acoperire de intelegeri infinita pentru ca acesta se regaseste atat pe pamant cat si in univers.

Omul a reprezentat din cele mai indepartate timpuri chiar cu mult inaintea aparitiei scrisului o serie de simboluri ce separat sau contextual citite (interpretate) impreuna fac sa dezvaluie un fapt cat se poate de straniu , in orice cultura acesta este la fel si cu aceleas-i proprietati. Mai mult decat atat, desemneaza binele sau raul .

De curand am audiat un discurs in care a fost citat un mare om de stiinta german – nu numesc tocmai pentru a nu fi acuzat de propagare a unor idei…- care a spus :

“Orice fact care este explozibil si care provoaca combustia apartine Diabolicului”

Iata, stiim din religii ca “purgatoriul” este locul demonilor sau al insusi Diavolului, ca acesta s-ar afla undeva in centrul pamantului s.a.m.d. . Mai cert este ca in Ev Mediu oamenii bisericii au asociat vulanul cu Gheena. Iata, vulcanul intradevar produce eruptii,lava,fum si distrugeri in masa.

Mai recent omul a descoperit bomba atomica: implozie/explozie , foc, fum, dezastre, infern, arderi.

Ce avem in comum?

Ideia lui Nietzsche: “toata evolutia sta in spatele une-i fapte (masti) urate. Cumva inteles  ca omenirea este predispusa distrugerii  inaintea inovatiei ce poate aduce progesul . Iata, prima fost BOMBA si pe urma a fost CENTRALA.

Soarele este unicul fapt in sistemul nostru solar care asigura enrgia necesara vietii. Simbolul lui este cel echivalent , din cele mai vechi timpuri, cu Divinul . Reprezentarea soarelui in orice cultura a insemnat Divinul.

Soarele ofera Lumina, este benefic , ofera energie insa toate ascestea sunt datorita unui fact, autocombustia si explozia.

Acum , autocombustia, combustia si explozia spune cercetatorul german nu sunt altceva decat elementele distructivului respectiv ale Diabolicului. Prin urmare am putea spune ca Soarele nu reprezinta de fapt Divinul ci tocmai diabolicul? Daca ar fi si asa insa diabolicul foloseste vietii aceasta afirmatie mai are sens logic? Sau acest lucru se refera tocmai la acel UNU compus din Yng si Yang.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s