¿ GNOSTIC sau AGNOSTIC ¿


☥☥☥ TitleTemple Illuminatus Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu Theosophy,alchemy and masonery theme This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce. © 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu

☥☥☥
TitleTemple Illuminatus

Photo,paint&photoshop esoteric theme by: danIzvernariu

Theosophy,alchemy and masonery theme

This picture belong to : FIVEBLUEAPPLES Memphis and are under copy right protect.All rights reserved by Fiveblueapples Publications. Prohibit to reproduce.

© 2013 public collection : “LOVE” by (m.:b.:) Dan Izvernariu

◊     ◊

Odata am dat o pilda (exemplu) din viata mea ce inca de pe la varsta de 14 ani m-a facut sa inteleg sensul ideii de (originalitate) personalizare ce in timp devine integrare in usual prin simplu fapt ca acel „aparte” nu este nici singurul si nici unicul in lume ci tocmai, exista si alte variante chiar mai bune decat propria presupusa ideie de unicitate.

Astfel (reamintesc) in 1980…voiam sa imi fac un tatuaj iar la intrebarea , “-Dece?” am raspuns sincer si la obiect: “ Ca sa fiu unic in felul meu” ; cineva insa mi-a ridicat o problema ce tine de gandire astfel, daca tatuajul ma reprezinta ca original si unic rebel atunci nu sunt unic si nici original ci doar rebel pentru ca nu sunt singurul ce are tatuaj.

Unii sunt mai deosebiti ca altii dar aceasta nu inseamna ca sunt unici in parte  si nici originali.

Exista o mare disputa pe net referitor la crezuri. Astfel  unii sunt non religiosi , altii sunt absolut religiosi. Daca urmariti cu atentie distant si nepartinitor disputa lor ve-ti constata ca cele doua polaritati sunt extreme ce se resping din cauza divergentei de opinie sau chiar se atrag pentru ca se lupta in dialog contradictoriu.O ciorovaiala ce spune ceva despre „povesti”.

A doua observatie este un paradox, ambii cred , deci ambii CRED am spus. Crezul este principiul pe care se bazeaza religia si ades stiinta altminteri inventatorii nu ar mai proba nimic daca nu ar imagina intai si nu ar crede ca proiectul lor va revolutiona sau functiona inainte ca acesta sa se materializeze.Unii cred in Dumnezeu , altii cred in ceeace fac , dar ambii CRED!

O alta asemanare consta in NEGATIE. Primii neaga exsitenta Divina ei spun simplu : Toate sunt asa cum sunt si punct datorita doar a cunoasterii omitand din calcul “misterul ce vine din inconstient”. Cea de-a doua categorie se ridica in picioare si spune “ pai, gandirea prin Liber Arbitru exersata, vine de la Domnu`ca e scris in Biblie” prin urmare stiinta este de la Divin data.

Si tot asa “galceava” de idei creste. Iar in final nimeni nu a dovedit nimic ci doar a exprimat ceece un bun prieten a spus “ Gargaunii mei nu sunt ca ai tai” .

In studiile efectuate pana acum a rezultat ca atata timp cat nimeni dar absolut nimeni nu stie ce este practic infinitul altceva decat o notiune abstracta nu va putea sa spuna ca nu noi am aprobat si am negat pana acum chiar propria existenta altceva mai exact nu s-a produs pana in anul 2013 .

Nu cred in ateism 100% dovedit acesta nu exista! Un ateu crede in el insusi. Stie el de unde vine daca nu tot el hotaraste pentru el ce este adevarat cu aceasta ideie(iata principiul dogmei religioase)?

Poate fi ideia lui o ideie impartasita daca pentru el este perfect valabila dar pentru altii nu are suport nici macar stiintific cumva?

Nu cred in religii/dogme pentru ca acest lucru vadit limiteaza si nu raspunde decat prin noi si noi dileme, nici macar prin a ridica intrebari punctuale ce pot suferi o proba practica.

Ambele situatii omit un fapt cat se poate de clar :
Religiosul a aflat de Trinitate desi doar o simte dar nu a vazut ,poate ca a imaginat , ce nu stie e ca el (persoana in cauza) exista si ca de el depind multe inainte ca Divinul sa hotarasca ce si cum tocmai din faptul ca a fost inzestrat cu Liber Arbitru. Acesta este fericit cu orice pret, de ar fi sa-l crucifici si sa-l torturezi, el tot fericit este in crezul lui ,dar nu este o fericire autentica , naturala ci una martirica dureroasa si cu orice pret am mai spus, Dragostea = Fericire= NON VIOLENTA!

Ateul banuie ca exista, prin urmare isi face procese de constiinta insa nu a determinat clar acest lucru pentru ca este mereu nefericit si in cautarea solutiei ce … amana sa apara legat de aceasta in mod absolut rational.

Si unul si altul se limiteaza, se autolimiteaza, primul se rezuma la voia Domnului al doilea se rezuma la ce poate atinge dar si primul si al doilea au o problema majora pentru care in sinea lor sufera .

Conchid ca pentru mine astfel, nimeni nu detine adevarul despre existenta  si poate ca problema existentiala tocmai de aici incepe. Cautam “cai verzi pe pereti” inainte de-a ne simtii bine in pielea noastra sau impreuna, exersam strategii sau rugaciuni insa nu exersam puterea uniunii sau puterea armoniei.

Cand totul in univers se bazeaza pe armonie si rezonanta cum poti conchide ceva daca esti in extremis?

Ca sa faci azi o noua religie ar insemna fie sa faci un conspect al tuturor religiilor de pana acum stergand capitole intregi cu ceeace azi nu mai este de actualitate si adaugand noi profetii.

Apoi  ca urmare a perfectionarii constiinteitertiilor, fie va trebui sa faci o demonstratie atat de forte si fara echivoc asupra celor relatate incat entuziasmul maselor sa steie nemiscat cu gura cascata la Marele Miracol intelegand toti la unison in acel moment ca au gresit pana atunci crezand in baliverne, fie va trebui sa faci un Hocus pocus si sa apara solutia la ce intereseaza materializat si mura-n gura.Pentru ca masele asta asteapta, o solutie care sa vina fara a face nimic.

Ca sa faci o noua viziune asupra vietii va trebui sa gasesti  esenta filosofiei dicatatoriilor anteriori sa o treci prin gandire eliminand non constructivul si inumanul si dand solutii absolut “miraculoase” la ce trebuie facut exact, probat pentru a fi realmente fericit .Altminteri nu vei fascina nici cu filosofia platonica si nici cu cea aristotelica, iata acestea deja exista.

Cum nici unii nici altii nu au probat mai nimic convingator pana azi, spun, cele doua le denumesc ca extreme si nu adevaruri .

Ce se vede in portretul robot imaginat a celor doua polaritati? O lume aroganta, limitata, cu o dorinta de-a impune puncte de vedere pentru scopuri ascunse.

Omul in fond cauta fericirea. Daca acesta nu este acoperit de necesarul fizic vital, de siguranta , de dragostea reala a celor din jur  si nu are timp sa viseze imaginand progresul uman constructiv fie el religios sau nu , va inceta sa mai fie uman si se va transforma intro masina supusa, viciata si involuata.

Orice film ce mai ieri a fost FICTIUNE este azi realitate macar 75% public deja cunoscut ca fapt.

As incheia asa:
Nimeni nu este unic si totusi este in felul sau deosebit,pentru ca suntem  similari insa diferiti si nu suntem identici.

Nimic in acest haos astfel revelat ca adevar despre noi nu poate functiona fara fuziunea extremelor in camp comum de intelegere , aceasta este viziunea relativa despre ceeace lipseste azi si este tot mai departe de a fi, o imginatie bogata si o ratiune eliberata de vicii.

Despre FIVEBLUEAPPLES

"Poti face tot ce doresti insa nimanui rau" Aleister Crowley FIVEBLUEAPPLES este un spatiu in care studiem si comentam simbolul esoteric , principiile alchimice a celor 5 mistere si autocunoasterea Sinelui. Bazat pe teorii Jungiene incercam sa refacem dand sens explicativ drumului in Legenda Personala urmand simbolulrile Arcanelor Majore ale Tarotului in sens filosofic desigur. FIVEBLUEAPPLES nu este si nu va fi o organizatie sau religie ; este un spatiu care reuneste persoane cu dorinta cunoasterii , cu puterea personalitatii si cu frumusetea interioara indiferent de crez religios ,sex sau nationalitate. Militam pentru armonie, pentru umanism si liberalism si punem egal fara nici cea mai mica diferenta intre femeie si barbat. Consideram ca sec. XXI este secolul reanvierii spiritualitatii si inceputul unei noi ere a marilor Revelatii. Mottoul nostru este: "Faci tot ce doresti dar nimanui rau!" Adm blog . USA : Gabriel Fischer Adm blog Canada: Nina Russell Adm account Australia : Dan Izvernariu

We check our emails several times each day and will respond to your enquiry as soon as possible

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s